http://www.facebook.com/milan.bandic.hrvatska

petak, 29. lipnja 2012.

Pisma ZET-u i predsjedniku Gradske skupštine Davoru Bernardiću

14.6.2012.
GRADONAČELNIK
                                                                                       GRADSKA SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA
                                                                                       PREDSJEDNIK SKUPŠTINE
                                                                                       Davor Bernardić
                                                                                      
                                                                                       ZAGREBAČKI HOLDING
                                                                                       Predsjednik Uprave
                                                                                       Ivo Čović
                                                                                        
                                                                                       ZAGREBAČKI HOLDING
                                                                                       Podružnica ZET
                                                                                       Voditelj Dubravko Baričević
Poštovani,
uvjeren sam da ste upoznati s činjenicom da zagrebačka uspinjača nije u pogonu više od dva mjeseca, odnosno, od 13. travnja 2012. Prema rješenju o privremenoj obustavi prometa, radi redovnog godišnjeg pregleda pogonskog postrojenja i pripadajućih objekata, nakon obavljenog pregleda trebala je biti stavljena u punu funkciju od 27. travnja 2012.
Međutim, do danas 15. lipnja 2012. nažalost nije u pogonu.
Građani grada Zagreba, ogorčeni se svakodnevno javljaju, postavljaju pitanja i s pravom ne razumiju, zašto uspinjača kao turistička atrakcija,ali nekima i svakodnevna potreba, još uvijek nije u funkciji.
Priznajem i sam bi volio znati zbog čega su, prije svega stanovnici Gornjeg grada kojima je ona jedno od glavnih prometala, a onda i drugi Zagrepčani i njihovi gosti, i dalje uskraćeni.
Podsjećam da sam i prije nekoliko tjedana tražio hitno poduzimanje radnji koje bi omogućile početak prometovanja. Međutim, očito je, pomaka nema.
Slijedom navedenog, molim hitnu i potpunu povratnu informaciju o svim elementima sada već evidentnog problema s ponovnim puštanjem u promet uspinjače.
Ukoliko ocijenite da je potrebna daljnja suradnja i pomoć u svrhu brzog rješenja oko puštanja u promet uspinjače, od strane nadležnog gradskog upravnog tijela, kao i uvijek, moji suradnici i ja stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,
GRADONAČELNIK
Milan Bandić


29.5.2012.
GRADONAČELNIK
                                                                                               ZAGREBAČKI HOLDING
                                                                                               Predsjednik Uprave Ivo Čović
                                                                                               Ulica grada Vukovara 41

PREDMET:NEPROMETOVANJE USPINJAČE

Poštovani,
od strane nadležnog Ureda sam informiran da nam se zahtjevom od 10.4.2012. obratio Zagrebački holding, Podružnica ZET kojim su tražili izdavanje rješenja o privremenoj obustavi prometa uspinjače u razdoblju od 13.-27. 4. 2012. radi redovnog godišnjeg pregleda pogonskog postrojenja i građevinskih objekata prema uputama za rukovanje i održavanje uspinjače, te godišnjeg stručnog tehničkog pregleda sukladno Zakonu o žičarama što je i odobreno rješenjem našeg nadležnog Ureda od 12.4.2012.
Kako nakon 27.4.2012. uspinjača nije puštena u rad uslijedila je pritužba redovnih putnika, te su predstavnici našeg nadležnog Ured održali hitan sastanak s odgovornima iz Zagrebačkog Holdinga, Podružnice ZET, na kojem je od strane ZET-a objašnjeno da je osim tehničkih poslova godišnjeg pregleda pogona bilo potrebno u tom razdoblju odraditi i određene administrativne poslove. Naime, inspektor željezničkog prometa, u čijoj je ingerenciji i rad uspinjače, zabranio je prometovanje uspinjače iz razloga jer na Trgovački sud u Zagrebu tvrtka ZET nije dostavila potrebnu dokumentaciju kako bi se obavila preregistracija. Za rješavanje tih problema bilo je potrebno da Skupština Zagrebačkog holdinga na svojoj sjednici donese potrebne odluke i to dostavi Trgovačkom sudu.
Kako se radilo samo o administrativnim poslovima, s predstavnicima Zagrebačkog holdinga, Podružnicom ZET dogovoreno je da će se privremeno uspostaviti izvanredna autobusna linija koja će prometovati s Katarininog trga do Tomićeve i obratno i to od 05.-19.5.2012. u kojem razdoblju se očekivalo da će Zagrebački holding riješiti navedene probleme.

Sukladno navedenom, zabrana rada uspinjače od strane inspekcije je još uvijek na snazi, kao i supstitucija uspinjače autobusom iz čega proizlazi da je upitno kada će uspinjača ponovno proraditi.
Kako nam se i dalje svakodnevno javljaju građani ogorčeni što uspinjača ne radi, kao i brojne turističke agencije koje negoduju i protestiraju što jedna od znamenitosti Grada Zagreba ne funkcionira, upozoravamo da je potrebno hitno poduzeti radnje koje bi omogućile početak rada uspinjače u najskorije vrijeme.

GRADONAČELNIK
Milan Bandić

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentarima!