http://www.facebook.com/milan.bandic.hrvatska

utorak, 26. lipnja 2012.

Dan državnosti 2012.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,
drage Hrvatice i Hrvati,

Dan državnosti dan je koji nas podsjeća na veličinu i značaj izborene slobode i samostalnosti Hrvatske, na veličinu žrtve onih koji su podnijeli najveći teret – na naše branitelje u Domovinskom ratu, na generacije naših prethodnika koji su o slobodi i samostalnosti mogli samo sanjati.

Moderna i demokratska Hrvatska imala je težak početak, a žrtva koju smo podnijeli u najtežim trenucima agresije, obvezuje nas na to da uvijek budemo svjesni da državu treba čuvati i graditi na principima slobode, demokracije, socijalne pravde, zajedništva, solidarnosti - onim principima koji su nas i vodili u najtežim trenutcima.
Sretni smo što imamo svoju državu, zadovoljni što ćemo uskoro i u formalnom smislu biti dio europske zajednice naroda, što je izazov, i na neki način nepoznat teren, ali i prilika da pokažemo što možemo, da budemo prepoznatljivi, inovativni, uspješni.

Nestrpljivi smo jer znamo da imamo još mnogo posla, da mnogo toga moramo učiniti bolje, brže, efikasnije, ali, s druge strane, uz više zajedništva, solidarnosti, uz korištenje svih resursa i potencijala koje imamo, nema straha za budućnost.

Vođeni demokratskim vrijednostima koje su u temeljima moderne Hrvatske, promičući suradnju i toleranciju, cijeneći prije svega rad i znanje kao pokretače na svim područjima, nastojeći sačuvati i afirmirati svoj identitet u globalnom okružju, možemo s optimizmom, unatoč trenutnoj teškoj gospodarskoj situaciji, zakoračiti u ono što donosi europska budućnost.

Ponosni na to što imamo danas, našu Hrvatsku i naš Zagreb već sutra moramo učiniti još boljim i ugodnijim mjestom za sve nas, vodeći računa da na testu solidarnosti prema onima kojima je najteže, u ovom kriznom i recesijskom vremenu, nikako ne smijemo pasti.

Svima vama, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, i svim građanima Republike Hrvatske čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentarima!