http://www.facebook.com/milan.bandic.hrvatska

četvrtak, 9. svibnja 2013.

PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA


Zbog upita medija, a u interesu javnosti i istinitog informiranja želim kao gradonačelnik i prvi čovjek Gradske uprave reći sljedeće:

1. Moj politički imperativ, kao i imperativ Gradske uprave u zadnjih trinaest godina, uvijek je bila nulta stopa tolerancije prema svakoj eventualnoj nepodopštini, propustu ili možebitnoj nezakonitoj radnji bilo koga – od čistačice do sam...og gradonačelnika. Taj sam stav ne samo čvrsto zastupao tijekom svih ovih godina, nego ga i višestruko javno iznosio, pa ga sada, u ovoj prigodi, opetujem kao dugogodišnji politički moto i moj osobni stav.

2. Ako je netko iz bilo kojih razloga ili nakana u posljednjih 13 godina počinio bilo kakvo nečasno ili kažnjivo djelo, ako za to postoji sumnja ili svjedoci, čvrsto podržavam nadležne državne institucije u njihovu naporu da takve eventualne slučajeve istraže i razriješe na zakonit način. To također vrijedi za svakog člana Gradske uprave – od onog s najnižim stupnjem odgovornosti do samog gradonačelnika.

3. I u ovom konkretnom slučaju koji je „razotkrio“ „Jutarnji list“, Gradska uprava sa mnom na čelu zastupa ista načela i podupire nadležne institucije da do kraja i bez ostatka raščiste eventualne dvojbe i moguće propuste pa i možebitne nezakonite radnje ukoliko ih je bilo. Premda je, naravno, uvijek vrijeme za provođenje istraga i borbu protiv korupcije, svejedno se ne mogu oteti dojmu da je plasiranje takvih bombastičnih članaka samo desetak dana prije izbora u Zagrebu, usmjereno prema nekim drugim ciljevima koji s nultom stopom tolerancije prema korupciji i kriminalu nemaju mnogo veze. Ali zato, kako se čini, imaju veze s predizbornim sklonostima i interesima.

Vjerujem da će Zagrepčanke i Zagrepčani i to prepoznati.


U Zagrebu, 9. svibnja 2013.

Milan Bandić

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentarima!