http://www.facebook.com/milan.bandic.hrvatska

četvrtak, 8. studenoga 2012.

Grad Zagre-najštedljivija jedinica lokalne i regionalne samouprave

Grad Zagreb je najštedljivija jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Hrvatskoj!

Sa zadovoljstvom objavljujemo da su napori zagrebačke gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, u provođenju smjernica za gospodarski oporavak i zaštitu standarda građana prepoznati i u stručnim analizama državnih institucija, kao što je to primjer u najnovijem Newsletteru Instituta z...

a javne financije autora Josipa Franića.

U tekstu koji analizira zapošljavanje na lokalnoj razini u Hrvatskoj tijekom gospodarske krize, među ostalim, stoji: „Jedino je Grad Zagreb smanjio broj zaposlenih u tijelima, dok je na svim ostalim razinama (županije, gradovi i općine), došlo do povećanja“.

U usporedbi s drugim jedinicama, dakle, u promatranom razdoblju 2007. 2011., Grad Zagreb, analiziran u specifičnom statusu grada i županije jedini je u zemlji smanjio broj zaposlenih u gradskim uredima, zavodima i službama i to za 2,1%. Ipak, kod korisnika (zaposleni u dječjim vrtićima, domovima zdravlja, knjižnicama…) bilježi se blagi porast od 5,1%, što je također dobra vijest, jer, riječ o otvaranju novih dječjih vrtića i zapošljavanju novog stručnog kadra.

Zagreb i u krizi želi, mora biti i jest razvojni primjer Republike Hrvatske koja je na pragu ulaska u Europsku uniju. Glavni grad Zagreb ima svoju razvojnu filozofiju i strategiju od koje ne odstupa ni u ovim teškim recesijskim vremenima, zadržavajući svoju razvojnu autonomiju i kreativnost te položaj grada lidera, ne samo Hrvatske nego i šire regije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentarima!