http://www.facebook.com/milan.bandic.hrvatska

srijeda, 24. travnja 2013.

Praznik rada u Maksimiru



Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, i ove će se godine svečano i dostojanstveno, u organizaciji Grada, proslaviti u Maksimiru, uz kulturni program i više od 50 tisuća porcija graha.

Dogovoreno je to na jutrošnjoj koordinaciji koju je s čelnicima sindikalnih središnjica, voditeljima podružnica Zagrebačkog holdinga i suradnicima sazvao gradonačelnik Milan Bandić
u zagrebačkoj gradskoj upravi.

Pozdravivši sudionike sastanka predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever izvijestio o tome da će na Trgu bana Jelačića u podne biti organiziran već najavljivan veliki sindikalni prosvjedni skup, a sudionici će u povorci doći s Trga Franje Tuđmana gdje će se okupiti i za što su prikupili sve potrebne dozvole.

Međunarodni praznik rada je dan kada se veliča rad i radnik zato odvajamo svečarski dio u već dokazano dobroj organizaciji Grada od prosvjeda u organizaciji sindikata – rekao je Sever najavivši dolazak sindikalnih čelnika u Maksimir nakon što završi prosvjed.

Na koordinaciji je dogovoreno da će Maksimir biti mjesto proslave rada i radnika koja će se odvijati u dobroj, već uhodanoj tradiciji, bez ikakve promidžbe i politike. Podjela graha počet će u 11 sati i trajati do 13, a nakon pauze, krenut će ponovo u 14 sati, pa sve do 19 sati, krenut će ponovo sve do 19 sati, odnosno dok ima graha.
Kao i ranijih godina grah će se prema gradonačelnikovoj recepturi pripremiti u Ustanovi Dobri dom Grada Zagreba, a u organizaciju će biti uključene sve mjerodavne gradske institucije, uredi i službe, od podružnica Čistoća, Zrinjevac, ZET, Vodoopskrba i odvodnja, Tržnice Zagreb, Zagrebačke ceste, pa do Hrvatskih šuma i Vatrogasne zajednice do Hitne pomoći.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentarima!