http://www.facebook.com/milan.bandic.hrvatska

ponedjeljak, 24. ožujka 2014.

Otvorena Vodosprema Cerje


Obilaskom novoizgrađene Vodospreme Cerje na Svjetski dana voda, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je vodospremu volumena 10.000 kubnih metara, koja će, zajedno s pripadajućim magistralnim cjevovodom, omogućiti sigurniju i kva...litetniju opskrbu vodom istočnog dijela grada i istočnih dijelova Zagrebačke županije.
Meni je čast i zadovoljstvo da vas pozdravim u ovoj prigodi Svjetskog dana voda koji obilježavamo otvaranjem jednog važnog i velikog objekta – rekla je voditeljica podružnice Vodoopsrkba i odvodnja, Štefica Mihalic, te istaknula kako Grad na ovaj način pokazuje građanima Grada Zagreba da brine o vodi i kako opskrbiti građene kvalitetnom vodom.
Sretan sam i ponosan što danas pod ovogodišnjim motom Dana voda, Voda i Energija, možemo otvoriti ovo. To je podzemni grad. Mi smo u ovih 135 godina u Gradu Zagrebu napravili 50-ak vodosprema, a ovo je druga najveća – informirao je prisutne gradonačelnik te dodao – Vodu smo dobili pet godina prije Munchena, a samo pet godina poslije Beča. Također, gradonačelnik je napomenuo da je uporabna dozvola izdana, a da će voda iz Cerja poteći za dva mjeseca.
Objekt, čija je vrijednost preko 4,2 milijuna eura, a koji je u potpunosti financiran kreditom EBRD-a, sastoji se od dva dijela. Prvi čine dvije vodne komore od kojih je svaka veličine 5000 m³, a drugi zasunska komora, precrpna stanica, klor stanica, prostor za uređaj za neprekidno napajanje (UPS), priručna radionica s predprostorom i spremištem, prostorijama za čuvara i povremeni boravak zaposlenih na održavanju te komunikacijskih prostora. Osim vodospreme, izgrađen je i završni dio magistralnog cjevovoda od Ivanje Reke do vodospreme Cerje u duljini 10,5 kilometara te precrpna stanica koja će putem budućeg cjevovoda DN 400 puniti vodospremu Vukovje.Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentarima!