http://www.facebook.com/milan.bandic.hrvatska

srijeda, 8. kolovoza 2012.

Javni poziv građanima za otpis kamata na dugove

Grad Zagreb upućuje svim fizičkim i pravnim osobama u Zagrebu, kojim se građani pozivaju na podnošenje zahtjeva za otpisom kamata za dospjele, a nenaplaćene dugove.

Dospjeli dug s osnove kamata otpisat će se ako fizička / pravna osoba kao podnositelj zahtjeva po ovom pozivu, u roku od 30 dana od dana usklađenja stanja s Gradskim uredom za financije, na propisane uplatne račune prihoda Proračuna Grada Zagreba uplati glavnicu duga .


REPUBLIKA HRVATSKA
GRAD ZAGREB
GRADONAČELNIK


P O Z I V

za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog i nenaplaćenog odnosno neplaćenog duga s osnove kamata nastalih do dana stupanja na snagu Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

  1. Pozivaju se fizičke i pravne osobe na podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamate temeljem članka 27., stavka 1. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 5. srpnja 2012. godine i koja je stupila na snagu 9. srpnja 2012. godine (objava u Narodnim novinama br. 76 od 9.07.2012.)
  2. Rok za podnošenje zahtjeva je 07.09.2012. godine, a zahtjevi se predaju Gradskom uredu za financije, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1.
  3. Pravna osoba može podnijeti pisani zahtjev za otpis dospjelog i nenaplaćenog duga s osnove kamata koji je nastao do dana stupanja na snagu citirane Uredbe, a uz zahtjev je dužna priložiti podatak o kreditnom rejtingu od banaka.
  4. Zahtjevi iz točke 1. ovog poziva podnose se po osnovu dugovanja s osnova kamata nastalih do dana stupanja na snagu citirane Uredbe temeljem svih dospjelih, a nepodmirenih obveza prema Gradu Zagrebu koja bi bila prihod proračuna Grada Zagreba, osim onih s naslova javnih davanja izuzev naknada za koncesije.
  5. 5.      Fizičke i pravne osobe koje podnose zahtjev po ovom pozivu ne mogu istodobno podnijeti i zahtjev za odgodu ili obročnu otplatu duga.
  6. Nepravodobni zahtjevi za otpis duga s osnove kamata odbacit će se i neće razmatrati.
  7. Dospjeli dug s osnove kamata otpisat će se ako fizička i pravna osoba kao podnositelj zahtjeva po ovom pozivu u roku od 30 dana od dana usklađenja stanja duga s Gradskim uredom za financije, na propisane uplatne račune prihoda proračuna Grada Zagreba uplati glavnicu duga za koji podnosi zahtjev za otpis kamata.
Obrazloženje:
Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja kojim je utvrdila kriterije, mjerila i postupak između ostalog i za otpis ili djelomičan otpis potraživanja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, temeljem čega Grad Zagreb upućuje poziv za podnošenje naslovnog zahtjeva.
Nakon obrade podnesenih zahtjeva od strane Gradskog ureda za financije temeljem propisanih odredaba citirane Uredbe provest će se postupak otpisa potraživanja prema načinu i uvjetima propisanim Uredbom.
                                                                                            
Gradonačelnik Grada Zagreba

                                                                                                Milan Bandić, dipl.politolog

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentarima!